Kortkolom sport

Degenkolb wint voor vierde keer in Vuelta

SANXENXO. John Degenkolb heeft ook de vierde massasprint in de Ronde van Spanje naar zijn hand gezet. De 23-jarige Duitser van het Nederlandse Argos hield in de straten van Sanxenxo Frans kampioen Nacer Bouhanni en de Italiaan Daniele Bennati achter zich. Joaquin Rodriguez bleef ook na tien etappes het algemeen klassement aanvoeren. De coureurs vonden in de 190 kilometer lange etappe door Galicië nauwelijks obstakels op hun weg. De enige col van de dag, de Alto de San Cosme, moest al in een vroeg stadium worden bedwongen. De Spanjaarden Adrian Palomares en Javier Aramendia waren toen al uit het peloton weggesprongen. Op ruim dertig kilometer van de finish werd het duo ingerekend. In de sprint stond opnieuw geen maat op Degenkolb, die zijn vierde zege behaalde. Hij bracht zijn aantal overwinningen dit seizoen op tien. (Novum)

Van den Brom met Anderlecht naar CL

Brussel. Anderlecht heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Belgische ploeg van de Nederlandse trainer John van den Brom maakte in eigen huis de 2-1 nederlaag bij AEL Limassol goed. Het werd 2-0. Dieudonné Mbokani scoorde in de 81e minuut, Olexandr Yakovenko leverde een minuut voor tijd ook een bijdrage aan het scoreverloop. In Brussel was Anderlecht de enige ploeg die wilde voetballen. De thuisploeg had het lang erg moeilijk om door de geel-blauwe muur heen te breken. Pas in de slotfase lukte dat, door treffers van Mbokani en Yakovenko. Trainer John van den Brom, die tachtig minuten zenuwachtig op de bank zat, was zeer verheugd over de kwalificatie. Hij complimenteerde zijn spelers met het „gigantische tempo” waarin ze hadden gespeeld. (NRC)

Ajax loot zwaarder door winnend Braga

Amsterdam. Ajax is bij de loting voor de groepsfase van de Champions League morgenavond in pot 3 ingedeeld. Sporting Braga kwalificeerde zich gisteren ten koste van Udinese voor de hoofdfase van het toernooi, waardoor de Amsterdammers volgens de UEFA-ranking niet meer tot de beste zestien ploegen van het toernooi behoren. Ajax komt nu ten minste één ploeg uit pot 1 tegen, zoals Real Madrid of Manchester United, en treft een club als Valencia of Manchester City uit pot 2. (Novum)

Dopingarts Schmid accepteert vonnis

Freiburg. De Duitse dopingarts Andreas Schmid heeft gisteren, na een jaren slepende affaire, het vonnis van de Duitse rechtbank geaccepteerd. De oud-dokter van wielerploeg T-Mobile zal een boete betalen van drie maandsalarissen. Hij krijgt geen strafblad, meldde het Duitse blad Der Spiegel. Schmid leverde begin deze eeuw epo-kuren aan wielrenners van de Duitse ploeg Team Deutsche Telekom, later bekend als T-Mobile. Meerdere oud-renners, waaronder Bjarne Riis, Matthias Kessler, Udo Bölts en Erik Zabel, hebben toegegeven in die tijd verboden middelen te hebben gebruikt. (NRC)

Bojan Krkic zet carrière voort bij AC Milan

Milaan. Bojan Krkic zet zijn voetbalcarrière voort bij AC Milan. De Spaanse aanvaller, door FC Barcelona uitgeleend aan AS Roma, maakte de transfer gisteren zelf bekend via Facebook. „,Ik ben al in Milaan en kan bijna niet wachten om mijn debuut te maken”, schreef hij. Krkic debuteerde op zijn 16de bij Barcelona, waarvoor hij in vier seizoenen tot 104 competitiewedstrijden kwam. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller met Servische wortels 33 competitieduels voor AS Roma, waarin hij zeven maal scoorde. (NRC)