Kiki Bertens door naar volgende ronde US Open

Bertens tijdens haar wedstrijd tegen de Amerikaanse Christina McHale. Foto AFP / Alex Trautwig

Kiki Bertens heeft de volgende ronde op de US Open bereikt. De 20-jarige versloeg de Amerikaanse Christina McHale in drie sets: 6-4, 4-6, 6-3. De Nederlandse nam revanche op McHale, die eerder dit jaar op Roland Garros nog te sterk was voor de Zuid-Hollandse.

De Nederlandse doorstond in de eerste set bij een stand van 4-4 in een lange game meerdere breakkansen en brak de als 21e geplaatste McHale vervolgens op haar eigen service. De tweede set ging vervolgens naar de Amerikaanse. De derde set werd de Zuid-Hollandse twee keer gebroken, maar pakte ze simpelweg drie servicegames van de Amerikaanse.

Bertens, de mondiale nummer 74, neemt het in de tweede ronde op tegen de Russische Olga Puchkova, de nummer 143 van de wereld. Zij was in de eerste ronde te sterk voor de Amerikaanse Irina Falconi.

Het is het eerste succes voor Nederland bij het tennistoernooi dit jaar. Krajicek, Rus en Haase werden eerder deze al uitgeschakeld. Igor Sijsling komt later vandaag in actie.