Kijktips

Film

Morlocks (Simon Wells, 2011, VS).

De veranderingen die de makers van The Time Machine aan het oorspronkelijke boek van H.G. Wells (1895) en de filmversie van George Pal (1960) hebben toegevoegd, zorgen voor een nieuwe interpretatie. De uitvinder van de tijdmachine is hier een New Yorker. Hij komt in contact met de Eloi, die ogenschijnlijk in een New Age paradijs wonen met veelal exotische, schaarsgeklede vrouwen. Dat zij elke avond mede-Eloi offeren aan de in de onderwereld levende Morlocks maakt de tijdreiziger woedend. De Amerikaan gaat natuurlijk ook deze wereld bevrijden van het terrorisme. RTL7, 20.30-22.45u.

The Ugly Truth (Robert Luketic, 2009, VS).

Romantische verwikkelingen tussen vrouwelijke producer Abby (Katherine Heigl) van een ontbijtshow en de macho presentator Mike (Gerard Butler). Zij denkt de ideale man gevonden te hebben in de knappe dokter Colin, maar Mike brengt haar op andere gedachten. RTL5, 20.30-22.30u.

Informatief

André Kuipers, terug in Nederland.

Rob Trip praat met de Nederlandse astronaut over zijn ervaringen tijdens zijn recente reis naar en verblijf in het International Space Station en zijn terugkeer naar aarde. Ned.1, 20.30-21.20u.

Claude Lévi-Strauss.

Portret van een van de grote denkers van de twintigste eeuw, gebaseerd op een interview dat de filosoof in 1972 gaf en waarin hij vertelde over zijn studiejaren, de jaren in Brazilië en New York als autodidact etnologie, de ontwikkeling van zijn ideeën over gestructureerde intuïtie, zijn onderzoeken naar incest en naar mythes. Arte, 23.20-00.20u.

Amusement

The Killing II.

Jens Peter Raben wordt neergeschoten door Strange. Een videodagboek brengt nieuw licht op de zaak. Kolonel Jarnvig, de schoonvader van Raben, opent een persoonlijk onderzoek. Ned.2, 22.45-23.50u.