Kies Kort

Wie last heeft van overbodige regels in de zorg of het onderwijs, kan zich melden bij de ChristenUnie. Het kabinet-Rutte heeft volgens de partij beloofd om de regeldruk in het onderwijs tegen te gaan, maar heeft juist meer regels ingevoerd. Dus, waar de regels het werk in de weg zitten: melden op christenunie.nl/regeldruk.

Op campagne kan je niet voorzichtig genoeg zijn. Mark Rutte loopt rond op de Floriade en de NOS wil hem interviewen met op de achtergrond een donkeroranje, ovaal gebouw. Bezorgd snelt zijn voorlichter op de organisator af: „Dat is toch geen tomaat, hè?” Stel je voor: de VVD-leider op tv met het symbool van concurrent SP. En nee, is het geruststellende antwoord: dat is geen tomaat.

Doe eens normaal man, zal Wilders gedacht hebben toen hij het schilderij van popgroep Normaal zag. Drie mannen: een die op Wilders lijkt, een die Breivik moet voorstellen en een Hitler-figuur en ook nog een hakenkruis. „Te walgelijk voor woorden”, zei Wilders tegen nu.nl. Normaal-zanger Bennie Jolink maakte het schilderij, hij schreef ook een nummer met kritiek op Wilders, dat staat op Normaals nieuwe album Halve Soul Helemoal Høken.

-4/+2

Houdt u het nog bij? Noteert u anders even: vorige week peilde TNS Nipo VVD en SP allebei op 34 zetels. Dat is nu totaal anders: SP zakt vier zetels naar 30, VVD stijgt twee zetels naar 36. Ook winst voor PvdA (van 21 naar 24) en PVV (14 wordt 15). Verlies voor CDA (16 naar 13) en D66 (13 naar 12). En morgen gewoon weer een nieuwe peiling.