Ik ben een echt mensenmens

Wat is uw droombaan? Deze krant vraagt het deze campagne elke dag aan een kandidaat-Kamerlid.

beeld Merlijn Doomernik

tekst Derk Stokmans

Met dank aan Thermae Son

‘Ik zou zo graag een verwenpension hebben. Als ik de middelen heb, dan doe ik het. Ik hoef er niets aan te verdienen. In een normaal hotel kom je alleen slapen. Bij mij word je vertroeteld. Dat hebben we allemaal nodig in dit jachtige leven. Ik zou daar heel ver in gaan. Tegenwoordig kan je van iedereen een fotootje vinden op internet. Ik zou dan voor een gast zo’n foto op het nachtkastje zetten, zo laat je zien dat je oog voor hem hebt. En natuurlijk een mandje fruit en een drankje. Dan kost het maar een tientje extra.

Ik zou in een boekje dingen over mijn gasten bijhouden. Als ze dan terugkomen, vraag ik daarnaar. Dat geeft een lekker gevoel, dat er ergens nog aandacht voor ze is.

Het lijkt mij zo leuk om mensen met stress of problemen te helpen. Daarom bewonder ik kappers. Een goede kapper kan redelijk knippen, maar vooral luisteren. Hij is een soort psychiater.

Het zit in mijn bloed, ik ben een echt mensenmens. In mijn openbare leven moet ik veel praten, maar privé ben ik een luisteraar, dan houd ik mijn mond.

Ik ben een beetje jaloers op Ineke van Gent. Die is met zo’n verwenhotel bezig. Ik denk dat ik na deze hectische weken bij haar aanklop voor wat vertroeteling.”