Igor Sijsling eenvoudig door naar tweede ronde US Open

Igor Sijsling of the Netherlands returns the ball during a second round singles match against Sam Querrey of the United States at the Farmers Classic tennis tournament, Wednesday, July 25, 2012, in Los Angeles. (AP Photo/Grant Hindsley)
Igor Sijsling of the Netherlands returns the ball during a second round singles match against Sam Querrey of the United States at the Farmers Classic tennis tournament, Wednesday, July 25, 2012, in Los Angeles. (AP Photo/Grant Hindsley) Igor Sijsling, hier op archiefbeeld, boekte vandaag zijn eerste overwinning op een grandslamtoernooi. AP / Grant Hindsley

De Nederlandse tennisser Igor Sijsling heeft vandaag dankzij een voorbeeldig spel de tweede ronde van de US Open bereikt.

De tennisser uit Amsterdam, die zich via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi in New York had geslagen, boekte een eenvoudige zege op Daniel Gimeno-Traver. Voor een overwegend lege tribune wist de nummer 78 van de wereld zijn Spaanse tegenspeler, nummer 96, te verslaan.

In de eerste set ging Sijsling gelijk op met de Spanjaard, maar plaatste bij een tussenstand van 6-5 de beslissende break. meldt persbureau Novum. Daarmee leek hij meteen de sleutel te hebben gevonden, want aan het begin van het tweede bedrijf sloeg hij opnieuw toe. Ook in de derde set had Sijsling aan een break genoeg. De wedstrijd werd uiteindelijk met 7-5, 6-3 en 6-4 beslist.

Sijsling speelde twee keer eerder op een grandslamtoernooi. Op Wimbledon vorig jaar en Roland Garros dit jaar vloog hij er echter meteen uit. In Parijs was hij al dicht bij een zege, maar boog hij bij 8-6 in de vijfde set alsnog voor Gilles Müller uit Luxemburg. De overwinning vandaag is daarmee zijn eerste op een grandslamtoernooi.