Gefeliciteerd Kees!

Kees van der Staaij is een koning. Met een opmerking – ‘De kans dat vrouwen na een verkrachting zwanger worden is klein’ – wist hij ons er fijntjes aan te herinneren dat de SGP ook meedoet aan de verkiezingen. Dan heb je dus heel goed begrepen hoe wij van de media werken. Laat de rest maar aan ons over, Kees. Je zit voorlopig geramd qua optredens in de politieke praatprogramma’s. De SGP staat weer op de kaart, gefeliciteerd daarmee!

Hero Brinkman deed een dag eerder ook een poging, die had inmiddels in de gaten dat het ons vrij weinig kan schelen wat er in zijn partijprogramma staat. Hij begaf zich op het gladde terrein van de humor door in het radioprogramma van Giel Beelen de ‘GIEL-mobiel’ door te geven aan iemand die deed alsof hij Pim Fortuyn was. De lieverd was er van opwinding ’s morgens vroeg al van gaan twitteren dat-ie bij Giel Beelen iets heel bijzonders ging doen. Enig natuurlijk, Giel Beelen kreeg er tot drie keer toe kippenvel van.

Leuk ook dat Pims broer Marten en advocaat Oscar Hammerstein zoals verwacht boos reageerden in Half Acht Live. Maar die worden overal boos om, vergeleken met Kees van der Staaij blijft het geklungel op Nima-A-niveau.

Dat kan beter.

Badr Hari?

Heeft Geert Wilders al gedaan, krijg je dat weer, dat je van copycat-gedrag wordt beschuldigd. Adolf Hitler, de Duitse politicus, dat had gekund. Daar hebben we ook al een tijdje niets van vernomen, ik had zijn visie over de Antillen graag gehoord. Krijg je als bonus meteen twee weken Ronny Naftaniel en Frits Barend over je heen.

De komende dagen reken ik op een stunt van Johan Vlemmix, oud-deelnemer aan Ter Land, ter zee en in de lucht en lijsttrekker van de tot nu toe onzichtbare Partij van de Toekomst (PvdT). Die gaat, als de geruchten kloppen, gevolgd door een eigen cameraploeg negers provoceren in de Rotterdamse wijk Spangen en samen met sidekick Peter Jan Rens masturberen op het Binnenhof. Kleine moeite, gegarandeerde aandacht.

Bij die andere splinter, het CDA, leunen ze vooral op verbale uitspattingen van gezinsvrouw Mona Keijzer. Als je op Lowlands over Nick & Simon begint, sta je meteen op de kaart, maar Buma moet ook wat. Zijn inhoudelijke aanval op alle andere partijen, daar doen we het niet voor. Dat kan geiler en dan weet-ie zelf ook. Het moet iets zijn dat iedereen raakt.

Uit eigen ervaring kan ik een frontale aanval op Bassie & Adriaan adviseren.