film

Harvey Weinstein, co-chairman of The Weinstein Company, arrives at the AFI Awards, sponsored by the American Film Institute in Beverly Hills, California, January 13, 2012.REUTERS/Fred Prouser (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE)
Harvey Weinstein, co-chairman of The Weinstein Company, arrives at the AFI Awards, sponsored by the American Film Institute in Beverly Hills, California, January 13, 2012.REUTERS/Fred Prouser (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT PROFILE) REUTERS

Acteur Vivek Shah (25) is vorige week gearresteerd wegens zijn poging filmmagnaat Harvey Weinstein en andere miljonairs af te persen. Hij dreigde familieleden te doden als ze geen geld overmaakten.

De Bijbel is ‘hot’ in Hollywood: na Noach, Mozes, Jezus en Kaïn en Abel (Will Smith) werkt Warner Bros nu aan een film over antiheld Pontius Pilatus, de Romeinse gouverneur die Jezus liet kruisigen.

De remake van Cleopatra (1963) met Angelina Jolie, gepland voor 2014, vindt geen regisseur. Vorige week stapte David Fincher eruit, eerder deden James Cameron en Paul Greengrass dat. De producers hopen nu op Ang Lee.

Theo Maassen houdt op 5 oktober bij het Gouden Kalveren-gala een conference over de Nederlandse filmoogst van dit jaar. Maassen wil er niks over loslaten, naar eigen zeggen omdat Reinout Oerlemans dan niet komt.