Fenerbahçe redt het niet tegen Spartak

Dirk Kuyt is met Fenerbahçe in de play-offronde van de Champions League blijven steken. In Istanbul werd niet gewonnen van het Spartak Moskou van Demy de Zeeuw: 1-1. Vorige week won Sparta al met 2-1 in eigen huis, waardoor de Russen het kampioenenbal in gaan. Fenerbahçe rest de Europa League.

De heksenketel in het Sükrü Sarcoglustadion verstomde al na zes minuten, schrijft persdienst Novum. Toen maakte oud-AZ’er Ari na een snelle aanval de 1-0 voor de bezoekers. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar doelpunten, maar kwam er lang niet aan te pas. Na rust werd Fenerbahçe gevaarlijker en werd onder meer twee keer de lat geraakt voordat Moussa Sow gelijkmaakte.

In de slotfase werd De Zeeuw er met zijn tweede gele kaart vanaf gestuurd. Ook het numerieke overwicht in de laatste negen minuten en vijf minuten blessuretijd redde de Turken niet.