DWDD-recordings is verzadigd en stopt (en The Kik is de nieuwe huisband)

Still uit de videoclip 'Simone' van The Kik, de nieuwe huisband van DWDD.
Still uit de videoclip 'Simone' van The Kik, de nieuwe huisband van DWDD.

Na twee seizoenen houdt DWDD Recordings het voor gezien. Er zit geen rek meer in het programmaitem van De Wereld Draait Door waarbij artiesten een pure, uitgeklede versie van een favoriet nummer spelen. De artiesten zijn zo goed als op.

De Wereld Draait Door begon in september 2010 met het uitnodigen van artiesten voor DWDD Recordings. Het idee was ingegeven door de American Recordings van Johnny Cash - albums met covers die de Amerikaan in zijn laatste levensjaren opnam en waaraan hij een heel eigen draai gaf.

In twee seizoenen kwamen er in totaal 84 artiesten langs om een nummer te spelen. Onder hen waren Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Tom Barman, Herman van Veen, Willeke Alberti en Kempi. Vorig jaar traden veel van de artiesten op in de Melkweg voor een speciaal concert, iets wat ook op 16 en 23 september aanstaande weer gaat gebeuren. En er kwam een album met 34 van de nummers.

http://youtu.be/NEMkC5pgSFc

Luister naar het DWDD Recordings-album op Spotify

“We zijn een beetje door de artiesten heen”, zei eindredacteur Dieuwke Wynia vanmorgen op Radio 1. Daarom zit een derde seizoen er niet in. Muziek blijft vanzelfsprekend wel een belangrijke rol spelen: in het seizoen dat aanstaande maandag van start gaat is The Kik de huisband.

The Kik is ontsproten aan de beatgroep The Madd, dat twee albums uitbracht en er vorig jaar de brui aan gaf. The Madd plaatste zich in de Merseybeat-traditie, met nummers die klonken zoals in de beginjaren van The Beatles. The Kik is ongeveer hetzelfde, maar dan Nederlandstalig. Het debuutalbum, met hitje ‘Simone’, kwam dit jaar uit.

De Wereld Draait Door heeft al jaren het plan een klein popfestival op te zetten onder de noemer ‘De Wereld Draait Buiten’. Het zou kunnen dat die plannen dit seizoen, nu DWDD Recordings wegvalt. concreet worden.