Berlijns boekenbos

Boekenbomen in straat in Berlijn/ Foto holidaymatinee.com

In Berlijn is op dit moment een interessant boekenexperiment aan de gang. Buiten de bibliotheek om lenen Duitsers van elkaar boeken. Maar de boeken staan niet in een passend gebouw, in gewone boekenkasten opgesteld. Nee, in Berlijn moet alles altijd net even anders.

Op straat staan in de Duitse hoofdstad hoge boomstronken. In die boomstronken zijn ‘hokjes’ gemaakt. Voor die hokjes hangen plastic beschermklepjes. Daarachter staan boeken die Duitsers vrijelijk mogen meenemen, lezen en weer terugbrengen.

De Berlijnse ’boekenboom’ is een initiatief van de organisatie Book Crossing, een club die via boekenuitruil een wereldbibliotheek wil maken.

Op habitat staan meer foto’s van dit opmerkelijke experiment.

Het idee is inmiddels al opgepikt in Nederland. Jan Terlouw onthulde op 24 april in Zwijndrecht de eerste boekenboom van Nederland.