Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Komende nacht kan bij weinig bewolking en een wegvallende wind makkelijk mist ontstaan, bij temperaturen dalend naar 12 à 13 graden in het binnenland. De mist, lokaal dicht met zicht onder de 200 meter, zal in de ochtend weldra oplossen.

Morgen schijnt de zon. Met een matige, aan zee vrij krachtige zuidenwind wordt warme lucht aangevoerd. Op veel plaatsen in het oosten en zuiden wordt het zomers warm, met temperaturen oplopend naar 26 graden. Langs de kust warmt het 21 tot 23 graden.

Tegen het eind van de dag kan uit opbollende stapelwolken in het zuidoosten een onweersbui ontstaan. In de nacht naar donderdag kunnen ook elders langs de oostgrens van het land buien vallen met onweer. In de rest van het land blijft het droog en koelt het af naar 14 graden.

Donderdag wordt met een aantrekkende zuidwestenwind iets minder warme lucht aangevoerd en wordt het 18 tot 21 graden. Eerst vallen vooral in het westen en noorden van het land enkele buien. In het oosten en zuiden vallen die in de loop van de dag. Voor die tijd komt de zon nog geregeld tevoorschijn.

Op vrijdag wordt frissere lucht aangevoerd en wordt het niet warmer dan 16 a 17 graden.