Video: De liefde tussen mens en koala is wederzijds

Het meest knuffelbare dier op aarde is zonder twijfel de koala. Het slome beest is donzig, kijkt aandoenlijk uit zijn ogen en maakt zelden onvoorspelbare bewegingen.

Maar dat de koala zelf ook niet vies is van wat menselijke aandacht, bewijst het onderstaande filmpje, waarin een exemplaar zijn veilige rivierbedding in Gold Coast, Australië, verlaat om zich via de rivier toegang te verschaffen tot een bemande kano.

Volgens experts was de plotselinge duik overigens geen teken van affectie, maar waarschijnlijk een poging om de bedding te ontvluchten. Volgens lokale media hebben de kanoërs het liftende beestje niet veel later afgezet bij een met gombomen overladen golfbaan.

http://www.youtube.com/watch?v=if6U8LDYSc8

    • Dirk Wijnand de Jong