Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

US Open alweer afgelopen voor Nederlanders Krajicek en Haase

Voor Michaëlla Krajicek en Robin Haase is de US Open alweer voorbij. Beiden overleefden de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi vannacht niet.

Zelfs een set winnen zat er niet in voor de Nederlanders. Krajicek trof de Française Pauline Parmentier, die met 6-2, 6-4 te sterk was. Haase was kansloos tegen de veel beter spelende Spanjaard Feliciano Lopez: 6-3, 7-5, 6-2.

Bij de dames moeten Kiki Bertens (tegen de als 21e geplaatste Amerikaanse Christina McHale) en Arantxa Rus (tegen de ongeplaatste Galina Voskoboeva uit Kazachstan) nog in actie komen. Igor Sijsling kwalificeerde zich dit weekend voor het mannentoernooi; hij komt uit tegen Daniel Gimeno-Traver, een Spanjaard.