Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Weer

Tropische stormen teisteren oost en west

Op de kop af zeven jaar na de verwoestende Katrina komt vannacht Isaac aan wal in New Orleans, in de Amerikaanse staat Louisiana. De tropische storm komt overgewaaid uit het Caribisch gebied, waar de inwoners van onder meer Haïti te lijden hadden onder de zware regenval en windstoten. Aan de andere kant van de wereld, in Zuid-Korea, was het de orkaan Bolaven die de kust met reusachtige golven teisterde.
Wrakstukken van een Chinees schip langs de Zuid-Koreaanse kust nadat het door de krachtige tyfoon Bolaven tegen de rotsen werd geslagen.
AP / Kim Ho-chun
Een visser uit China wordt voor de kust van Zuid-Korea uit een schip gered. Veel schepen hadden het zwaar te verduren nadat de tyfoon Bolaven de kustlijn naderde.
Reuters / Gang Jae-Nam
Een enorme golf klapt met geweld over een brug in de zuidelijke haven Busan. De tyfoon Bolaven kwam aan land met zware regenbuien en windvlagen.
AP / Yonhap
Zuid-Koreaanse hulpdiensten redden een Chinese visser uit een boot ten zuiden van Seoul. Langs de kust van Zuid-Korea zijn door de tyfoon Bolaven 5 mensen om het leven gekomen en nog eens 10 mensen vermist geraakt toen twee schepen kapseisden.
Reuters / Kim Ho-Chon
Met windsnelheden van 170 km/h liet tyfoon Bolaven enkele plekken gehavend achter. Hier, 470 kilometer ten zuiden van Seoul, is een auto totaal verwoest door vallende bakstenen.
Reuters / Park Chol-hong
Golven, aangewakkerd door de tropische storm Isaac, slaan tegen de kust van Havana, Cuba.
AFP / Adalberto Roque
Een winkelier in Destin, Florida, timmert in afwachting van de tropische storm Isaac de ramen dicht.
AP / Jeff Gammons
De tropische storm Isaac in Florida lijkt niet iedereen in eerste instantie zorgen te baren. Deze vrouw kan hartelijk glimlachen om wat extra nattigheid.
AFP / Mladen Antonov
Een ontredderde vrouw in Camp Laiterie de Damien in het door de tropische storm getroffen Port-au-Prince, waar twee jaar na de verwoestende aardbeving nog steeds duizenden dakloze mensen verblijven.
Reuters / Victoria Hazou
De 29-jarige Finanette Guerrier schept haar huis in Port-au-Prince leeg nadat de tropische storm Isaac over het land raasde.
AP / Dieu Nalio Chery
Inwoners van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince slepen een varken door de ondergelopen straten.
AP / Dieu Nalio Chery
De tropische storm Isaac had in Haïti veel overstroomde huizen tot gevolg. Iedereen helpt een handje mee om de modder weg te werken.
AP / Dieu Nalio Chery
Een 5-jarige inwoner van Port-au-Prince, Haïti, helpt met het leegscheppen van zijn ondergelopen huis. Door de tropische storm Isaac vielen in het land 7 doden.
AP / Dieu Nalio Chery