Theo Janssen keert dan toch nog terug bij Vitesse

Ajax en Vitesse bereikten gisteren eindelijk alsnog een akkoord over de middenvelder.

Rotterdam. Theo Janssen speelt de komende seizoenen voor Vitesse. Na weken van onderhandelingen bereikten Ajax en de club uit Arnhem gisteren eindelijk een akkoord over de 31-jarige middenvelder, die een contract tekent voor drie jaar. De overgang leek donderdag al rond te zijn, maar vervolgens bleken de clubs er nog niet uit te zijn. Vitesse maakte ineens een probleem van 100.000 euro, stelde Jansen. „Ik voel me opgelucht, zo kun je het wel stellen, ja”, verzuchtte Janssen. De voetballer, die al tien seizoenen bij Vitesse heeft gespeeld, wilde graag naar zijn oude liefde. „Gevoel is voor mij belangrijker dan euro’s. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt bij de clubs.”

Zaakwaarnemer Rob Jansen was niet te spreken over de handelwijze van Vitesse. „Ajax heeft vorig jaar zo’n 3 miljoen euro voor Theo betaald. Het bedrag dat ze nu vroegen is zeer realistisch”, stelt hij zonder in details te treden. „Dat laat je niet op een ton stuklopen. Bovendien heeft Theo zich bereid getoond bijna de helft van zijn salaris in te leveren bij Vitesse. Je kunt het als kopende club ook té gek willen maken door maar te blijven drammen op minder en nog eens minder.”

Ook het Turkse Bursaspor had interesse in Janssen, maar de vijfvoudig international koos voor Vitesse „vanwege de toekomst waar de club zich op richt”. „Vitesse heeft echt veel talent in de selectie, alleen ontbreekt het nog wat aan routine. Dat lijkt mij wel iets om toe te voegen.” Novum