Robot met ‘swagger’ loopt net als John Travolta

Foto screenshot YouTube

Je hebt het of je hebt het niet. Swagger. De robot hieronder heeft het in ieder geval wel.

PETMAN loopt net als de vrolijke womanizer Tony Manero (John Travolta) uit Staying Alive (1983). De robot uit het lab van Boston Dynamics, en gesponsord door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) van het Amerikaanse leger, laat zien dat robots naast mank lopen ook best wat vlotter en gelikter kunnen voortbewegen:

De originele scene uit de film:

Wie vrees heeft voor een toekomstige robopocalypse zoals in de Terminator-films kan opgelucht ophalen. Als robots ooit nog eens de wereld overnemen, dan hoeven ze dat niet per se met geweld te doen. Ze kunnen ons ook met disco onderwerpen in de vorm van Travoltabots (dat kan nu al bijna levensecht). Maar of dat beter is?

    • Hans Klis