Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Pre-vredesakkoord FARC en Colombia

De Colombiaanse overheid en de linkse rebellenbeweging FARC zouden een overeenkomst hebben getekend om te beginnen aan de vredesonderhandelingen. Dat deden zij tijdens een ontmoeting in Cuba, zo meldde het medianetwerk Telesur gisteren. De regering ontkende het bericht, maar oud-president Uribe twitterde er ijverig over. De FARC vecht al meer dan vijftig jaar tegen opeenvolgende Colombiaanse regeringen. De tweede guerrillagroep van het land, de ELN zegt ook vredesonderhandelingen te willen, maar wil voor de gesprekken de gewelddadige activiteiten niet staken. Reuters