Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wielrennen

Palestijnen wachten met VN-verzoek

Palestinian Foreign Minister Riad al-Malki (L) chats with his Bahraini counterpart Sheikh Khaled bin Ahmed al-Khalifa (R) as they leave following the opening session of the Non-Aligned Movement (NAM) foreign ministers' meeting in Tehran on August 28, 2012. Condemnation of "unilateral" actions -- particularly sanctions on Iran and other nations -- and a demand for greater say in UN decision-making dominated talks in Tehran ahead of the Non-Aligned summit later this week. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI
Palestinian Foreign Minister Riad al-Malki (L) chats with his Bahraini counterpart Sheikh Khaled bin Ahmed al-Khalifa (R) as they leave following the opening session of the Non-Aligned Movement (NAM) foreign ministers' meeting in Tehran on August 28, 2012. Condemnation of "unilateral" actions -- particularly sanctions on Iran and other nations -- and a demand for greater say in UN decision-making dominated talks in Tehran ahead of the Non-Aligned summit later this week. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riad Malki, hier links, heeft aangegeven volgende maand geen verzoek bij de Algemene Vergadering in te dienen. Foto AFP / Behrouz Mehri

De Palestijnen hebben hun poging om opwaardering van de Palestijnse status in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te verkrijgen in de ijskast gezet. Dat heeft de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riad Malki vandaag laten weten, aldus persbureau Novum.

President Mahmoud Abbas zal volgende maand geen verzoek indienen bij de Algemene Vergadering, hoewel hij in een toespraak wel een informeel verzoek om erkenning zal doen, zei Malki.
Analisten denken dat de Palestijnen hun pogingen op een laag pitje hebben gezet in afwachting van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Vorig jaar was er onvoldoende steun in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voor de erkenning van een Palestijnse staat.