Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Terugkijken: Mona Keijzer (CDA): boerka is een gevangenis voor vrouwen

Bekijk de hangout met Mona Keijzer, de nummer twee van het CDA, in Direct Den Haag terug. Keijzer beantwoordde vragen via de webcam in Google Hangout, en van lezers via twitter en email.

Keijzer ging in op vragen over de langstudeerboete, en dat het zonde is dat er geen oplossing is gevonden voor het afschaffen van die maatregel. Ook ging ze in op vragen over het boerkaverbod. Keijzer wordt het “koud om het hart” bij het zien van een vrouw in boerka:

“Het is niet zo dat grondrechten absoluut zijn. Als ik in Amsterdam loop en ik zie zo iemand lopen, dan wordt het mij koud om het hart. Dan denk ik bij mezelf: wat doen wij vrouwen aan, als we in Nederland zeggen dat dat ok is. Het is een gevangenis voor vrouwen. Het is een volledige ontkenning van identiteit.”

Bekijk de hele uitzending met Mona Keijzer hier terug:

Vorige week hebben we elke dag lezers de kans geboden rechtstreeks in gesprek te gaan met politici. We trapten af met Sybrand van Haersma Buma (CDA). Daarna zat Jolande Sap (Groenlinks) achter de webcam, woensdag ondervroegen lezers Dirk Poot (Piratenpartij) in een hangout, donderdag werd Alexander Pechtold (D66) door lezers bevraagd en de week werd afgesloten met een zingende Sharon Gesthuizen (SP).