Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Kijktips

Film

Rumor Has It... (Rob Reiner, 2006, VS/D/AUS).

Romantische komedie die voortborduurt op The Graduate uit 1967. Hier heeft Kevin Costner het zowel met oma (Shirley MacLaine), moeder (inmiddels overleden) als dochter (Jennifer Aniston) gedaan. Een vrouw die het met een veel oudere man doet, biedt op zichzelf natuurlijk niet genoeg stof voor een film. Maar wacht eens, misschien is het grappig als hij weleens écht haar vader had kunnen zijn. Iedereen ziet er heel schoon uit, alsof rijkdom steriel maakt voor vunzigheid. Vunzigheid is waarschijnlijk ook onbestaanbaar als je haar zo goed zit als dat van Jennifer Aniston. Zelfs van seks in de wc van een vliegtuig weet zij nog iets hygiënisch te maken.Net5, 20.30-22.30u.

Informatief

Het uur van de wolf: Lang Lang – de rusteloze virtuoos.

Toen Lang Lang twee jaar oud was, werd hij gegrepen door de muziek van Tom & Jerry. Zijn ouders herkenden zijn muzikale talent, dat zij met toewijding stimuleerden. Op zijn negende vertrok hij met zijn strenge vader naar het prestigieuze conservatorium van Peking. Inmiddels is Lang Lang een fenomeen dat tientallen Chinese kinderen tot pianospelen heeft gebracht. In deze documentaire zien we hem in zijn privéjet in gezelschap van zijn moeder tussen Milaan, Berlijn en China reizen, concerten geven, een muziekcentrum bouwen en schoolkinderen enthousiast maken voor Liszt. Ned.2, 23.50-00.47u.

Amusement

De beste singer-songwriter van Nederland.

Zeven kandidaten strijden vanavond in Het Paard van Troje om de titel. Ze worden begeleid door de band van Tim Knol: Matthijs van Duijvenbode toetsen, Jeroen Overman bas, Kees Schaper drums en Anne Soldaat gitaar. Presentator Giel Beelen, Eric Corton, Claudia de Breij, Gerard Ekdom, Tim Knol, Miss Montreal en Wouter Hamel kiezen de winnaar. Ned.3, 23.15-00.20u.