Kies Kort

5.357

Ruim veertien jaar (5.357 dagen) is PvdA’er Sharon Dijksma (41) Tweede Kamerlid. Hiermee is zij het langstzittende Kamerlid van dit moment. Niet lang meer, want ze keert na 12 september niet terug. Vergeleken met vroeger is zij nog een jonkie. Het record staat op naam van Lodewijk Duymaer van Twist (ARP, bijnaam ‘Duympie’) die vanaf 1901 in totaal 44 jaar en vijf maanden als Kamerlid stond geregistreerd.

In Noordwijk aan Zee is het dit jaar ook stemmen aan zee: de gemeente Noordwijk richt een strandstembureau in, te vinden in de voormalige politiepost aan de Koningin Wilhelmina Boulevard. Stemmen op het strand, want: „In Noordwijk is het iedere dag een stranddag.”

„Wie weet is een coalitie mogelijk van VVD, SP en PVV, misschien ook niet.” Wilders denkt dat er kans is dat zijn PVV gaat meeregeren, zei hij vanmorgen voor Radio 1, ook al sluiten veel partijen hem uit. „Na verkiezingen ontstaat altijd een nieuwe politieke werkelijkheid.”

Dat de Grieken over tien jaar nog met euro’s betalen? De Europaspecialisten van VVD, CDA, SP en PVV denken van niet, bleek gisteravond tijdens een Europadebat in Den Haag. Alleen D66 en GroenLinks verwachten dat Griekenland in de eurozone blijft.