Kies Kort

De Partij voor de Dieren wil niet uw geld, maar uw twitteraccount. De partij vraagt op de site sympathisanten toestemming om via hun twitteraccounts te twitteren. Eén tweet per dag, tot aan de verkiezingen. Onder uw naam, maar afkomstig van de PvdD. Dat is nog eens om vertrouwen vragen.

Persoonlijke ervaringen koppelen aan politieke thema’s: een kwetsbare manier van campagnevoeren. Tofik Dibi, de nummer 10 van GroenLinks, blogt over zijn eigen ervaringen met xtc, inclusief de bad trip die hij had, en koppelt dat aan het inconsequente Nederlandse drugsbeleid. Waarom geen xtc en wel drank? Mensen gebruiken „middelen”, zegt hij, en dat moet het uitgangspunt zijn van een realistisch drugsbeleid.

De ondernemerslobby heeft genoeg van Europa-bashing in de campagne. Dus zenden ze morgenavond op drie netten tegelijk, in een filmpje hun belangrijkste boodschap uit: „Een sterk Europa is van levensbelang voor Nederland!” Kijk naar de feiten, roepen VNO-NCW, MKB en LTO de kiezers toe. En dat kan op de site europaendefeiten.nl.

De Nederlandse werkgevers maken ten onrechte bezwaar tegen de anti-Europese standpunten, zei Wilders vanochtend op Radio 1. „Als je geen lid bent van de EU, dat laten Zweden en Zwitserland zien, kan je gewoon handel drijven met Europa.” Niet de PVV, maar de ondernemers zaaien angst. „We zijn een exportland. Zolang dat zo blijft, is er niets aan de hand.” For the record: Zweden is wel lid van de EU, maar het heeft niet de euro.