Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

‘Djokovic, will you marry me?’ levert jochie training met tennisheld op

Het is niet uniek dat een (sport)ster ten huwelijk wordt gevraagd. Meestal per spandoek, soms verbaal vanaf de tribune. De Servische superster Novak Djokovic stond gisteren op Flushing Meadows rustig te trainen voor de US open, tot het volgende gebeurde..:

http://youtu.be/upjC9RfsInw?t=1m25s

Het ventje riep van bovenaf de tribunes naar zijn held, daalde af richting het court en mocht prompt laten zien wat hij in huis heeft. Nou is Djokovic een van de meest geliefde tennissers, zo niet sporters, van de wereld omdat het zo’n gezellige jongen is. Bijnaam: Joker. Bijvoorbeeld als hij collega’s parodieert.

Een paar jaar geleden probeerde een vrouwelijke fan tijdens de Australian Open Rafael Nadal tot het huwelijk te verleiden. De Spanjaard staat gedurende een partij niet te boek als de grootste lolbroek, maar…

Wie het ook leuk oploste was Steffi Graf tijdens Wimbledon 1995: