Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Chinezen stappen in Spyker Cars

De Chinese automaker Youngman heeft een deal gesloten met Spyker voor de aankoop van bijna 30 procent van de aandelen. De bedrijven richten daarnaast twee joint ventures op voor de ontwikkelingen van twee automodellen, meldt Spyker. Youngman en Spyker zijn geen onbekenden. In de uiteindelijk mislukte poging van Muller om Saab te redden speelde het Chinese bedrijf een belangrijke rol als financier. Die bemoeienis was uiteindelijk ook de aanleiding voor het faillissement. De oude eigenaar van Saab, General Motors, wilde niet dat Saab de Chinese markt zou betreden. Novum