Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Algemeen

Aanval op diplomaat

Een auto met daarin de Japanse ambassadeur is gisteren in Peking aangevallen.

Rotterdam. De Japanse ambassade in Peking laat in een verklaring weten dat de ambassadeur gisteren is klemgereden door twee auto’s. Een man sprong uit een van de wagens en trok de Japanse vlag van de wagen. Er werd verder geen schade aangericht. De ambassadeur keerde daarop terug naar zijn residentie. Laatste tijd zijn de spanningen over een eilandengroep die door Japan en China wordt geclaimd opgelopen. Japan heeft een klacht ingediend bij het Chinese ministerie van buitenlandse zaken, dat spijt betuigde over het incident. De Chinese autoriteiten zetten volgens het ministerie alles op alles om een herhaling te voorkomen. Novum