Zelfs een tent is haar niet gegund

A Haitian woman living in a tent camp for people affected by the January 2010 earthquake covers her face as she reacts after her tent home was destroyed by Tropical Storm Isaac outside of Port-au-Prince August 26, 2012. Tropical Storm Isaac left six dead in Haiti, still recovering from a 2010 earthquake, and at least three missing in the Dominican Republic after battering their shared island of Hispaniola on Saturday. REUTERS/Swoan Parker (HAITI - Tags: DISASTER SOCIETY ENVIRONMENT) REUTERS

Deze vrouw had al niets en heeft nu nog minder. Ze raakte in januari 2010 dakloos, toen een grote aardbeving Haïti trof. Meer dan 350.000 mensen kwamen toen om het leven, 1,5 miljoen mensen verloren hun huis. Net als zij verblijft nog altijd de helft van hen in tentenkampen.

Dit weekend werd het land opnieuw getroffen, ditmaal door de tropische storm Isaac. Hij raasde over het land en verwoestte ten zuiden van hoofdstad Port-au-Prince de tenten van zeker 13.000 Haïtianen. Zeven mensen werden gedood, 14.000 inwoners sloegen op de vlucht.

In de nacht van vrijdag op zaterdag leidde de storm al tot hevige regenval, stevige winden en hoge golven. Door ontbossing is Haïti erg gevoelig voor regenval. Landverschuivingen komen er geregeld voor.

Gisteren waren ook voor de kust van de Amerikaanse staat Florida windstoten te voelen. De Republikeinse conventie, die vandaag in Florida had moeten beginnen, is een dag uitgesteld.

Isaac wint naar verwachting nog aan kracht. Mogelijk groeit hij uit tot orkaan. Dinsdagavond of woensdagochtend zal hij het Amerikaanse vasteland bereiken. De orkaan bedreigt ook New Orleans, dat in 2005 deels door orkaan Katrina werd verwoest.