Weer

Na het buiige weekeinde is het weer onder invloed van een hogedrukgebied vlot opgeknapt. In de slotfase van augustus zien we op sommige plaatsen zelfs weer zomerse temperaturen van 25 graden.

Dinsdag wordt een vrij mooie zomerdag. Er zijn flinke zonnige perioden, al drijven er ook af en toe wolkenvelden over. Maar er is voldoende zon om de temperatuur op een vrij hoog peil te krijgen. In het zuidoosten wordt het 25, mogelijk 26 graden. In het noordwesten is het met een graad of 21 iets minder warm.

Woensdag verwachten we vergelijkbaar weer. De zon schijnt geregeld. Bij een matige zuidwestelijke wind wordt het gemiddeld een graad of 24. Misschien dat de Bilt zelfs net de 25 haalt in welk geval we weer een zomerse dag kunnen bijschrijven deze zomer. In de namiddag en avond zou er een lokale bui kunnen ontstaan.

Donderdag begint er koelere lucht vanuit het westen binnen te stromen. Dit proces gaat vergezeld met buien. De temperatuur haalt wellicht nog net de 20 graden.

Vrijdag is het uitgesproken koel met temperaturen van slechts een graad of 17 of 18. Ook dan vallen er nog een paar buien. In het weekeinde komt het weer onder invloed van een hogedrukgebied.