Twente wint, Janssen blijft speelbal

FC Twente heeft zijn koppositie in de eredivisie verstevigd door zondagmiddag met 3-1 van NEC te winnen. De nieuwe spitsen Dmitri Boelykin en Luc Castaignos maakten beiden hun eerste doelpunten in de competitie voor de Enschedese club. Leroy Fer maakte voor rust nog 3-0. Evander Sno deed een kwartier voor tijd namens NEC nog iets terug.

Vier clubs volgen de koploper die nog geen puntverlies leed op twee punten: Ajax, Vitesse, RKC en Feyenoord. Feyenoord won ternauwernood in Almelo van Heracles (2-1). Ajax versloeg zaterdagavond NAC met 5-0. Niklas Moisander, die vorige week overkwam van AZ, debuteerde voor de Amsterdamse club met een doelpunt. Vitesse won in Tilburg met 2-0 van Willem II door twee doelpunten van Jonathan Reis.

Ajax en Vitesse zijn ondertussen nog steeds niet akkoord over een overgang van middenvelder Theo Janssen. Volgens zijn zaakwaarnemer Rob Jansen ligt nu de Arnhemse club dwars, zo zei hij gisteravond in Studio Voetbal weten. De clubs zouden aanvankelijk akoord zijn over een afkoopsom van 600.000 euro, maar Vitesse zou nu nog maar 500.000 euro voor Janssen willen betalen. Vorig jaar betaalde Ajax nog 3 miljoen euro voor de middenvelder.