Transfer Theo Janssen nu écht afgerond - tekent voor drie jaar

Theo Janssen, hier in het (uit)shirt van FC Twente, tekent een contract voor drie jaar. Foto NRC / Bas Czerwinski

Theo Janssen vertrekt definitief van Ajax naar Vitesse. De middenvelder tekent een contract voor drie jaar, heeft zijn zaakwaarnemer Rob Jansen bekendgemaakt. De overgang leek dit weekend al rond te zijn, maar Vitesse maakte ineens een probleem van honderdduizend euro, stelde Jansen gisteren in Studio Voetbal. Vandaag kwam er toch een nieuw akkoord.

In een persbericht stelt Janssen dat hij opgelucht in. De Arnhemse voetballer, die eerder al tien seizoenen voor Vitesse speelde, wilde graag naar zijn oude liefde.

“Gevoel is voor mij belangrijker dan euro’s. Dus heb ik meteen laten weten dat ik me zonder probleem zou aanpassen aan de salarisstructuur bij Vitesse. Nee, het probleem lag in dit geval echt tussen de clubs.”

Zaakwaarnemer Jansen kritiek op Vitesse.

“Ajax heeft vorig jaar zo’n drie miljoen euro voor Theo betaald. Het bedrag dat ze nu vroegen is zeer realistisch. Dat laat je niet op een ton stuklopen. Bovendien heeft Theo zich bereid getoond bijna de helft van zijn salaris in te leveren bij Vitesse. Onder die omstandigheden kun je het als kopende club ook té gek willen maken door maar te blijven drammen op minder en nog eens minder.”

Bij Vitesse denkt Janssen aan meer speeltijd te kunnen komen dan bij Ajax. Ook Bursaspor had interesse, maar de Turkse club verloor het nipt van de Arnhemmers. Jansen:

“Vanwege de toekomst waar de club zich op richt. Ze hebben echt veel talent in de selectie, alleen ontbreekt het nog wat aan routine. Dat lijkt mij wel iets om toe te voegen.”

    • Lex Boon