Pyromaan sticht 's nachts vier keer brand in Dorst

De politie sluit niet uit dat iemand de brandstichter die vorige week actief was, nu nadoet.

Dorst. In de nacht van zaterdag op zondag moest de brandweer in het Brabantse dorp Dorst vier branden blussen. Vorige week woedden er ook al twee branden. De politie onderzoekt de kwestie.

Rond 02.15 uur gisternacht woedde aan de Vlier brand in een houtopslag. Vorige week zondagnacht was op dezelfde locatie ook al een houtopslag in vlammen opgegaan.

Nadat het vuur was geblust, brak rond 04.30 uur een autobrand uit aan de Vijftig Bunderweg. Een kwartier later volgde een autobrand op dezelfde weg. De straten in de buurt lopen dood, dus hoopte de politie de dader in te kunnen sluiten. Er werd met meerdere agenten gezocht, maar er werd niemand gevonden. Rond 05.45 uur ging een auto aan de Sparrelaan in vlammen op.

Vorige week werd naast een houtopslag ook een nabijgelegen schuur in brand gestoken. Daardoor kwamen buurtbewoners zonder stroom te zitten. Omdat er asbest was vrijgekomen, kon de politie pas na het opruimen de oorzaak van de brand onderzoeken. Woensdag bleek dat de brand was aangestoken.

De politie gaat een buurtonderzoek doen, waarbij buurtbewoners worden aangeschreven. Er is volgens de woordvoerder nog weinig te zeggen over wie de dader kan zijn. „Alle opties staan nog open. Het zou zelfs kunnen dat iemand heeft besloten de brandstichter van vorig weekeinde na te doen.” Novum