Ook dit weekend teisterden grote natuurbranden Europa

A Dash 8Q400 drops water on a fire as part of the operations to extinguish a wildfire spreading between Orgon and Senas, southern France, on August 26, 2012. The fire has destroyed about 300 hectares of forest. AFP PHOTO / SEBASTIEN HREBLAY AFP

Twee grote natuurbranden in Zuid-Spanje hebben dit weekend ongeveer duizend mensen uit hun huizen verjaagd. De brandweer was een brand bij de badplaats Estepona zondagavond bijna meester, maar aan die in Bedar hadden brandweerlieden, militairen en burgers nog de handen vol. Dit jaar ging al bijna honderdvijftig duizend hectare Spaanse natuur in vlammen op. Het is jaren geleden dat het Spaanse platteland door zoveel branden werd geteisterd. Vier burgers en drie brandweerlieden kwamen dit jaar in de vlammen om.

In Servië woeden ook branden. Honderden Serviërs hebben gisteren na een oproep van een bisschop gebeden om regen, die een eind moet maken aan de natuurbranden in het Balkanland. Hun gebed lijkt te worden verhoord: volgens meteorologen zijn er buien op komst.

Ook Zuid-Frankrijk had gisteren last van bosbranden, tussen Orgon en Senas. Novum, AFP