Onderzoek skiongeluk prins Friso afgerond

Een luchtfoto van het gebied waar het ongeval met prins Friso plaatsvond. In het onderzoek werd met name gekeken naar wie de lawine veroorzaakte, prins Friso of zijn medeskiër. Foto Reuters

Het onderzoek naar het skiongeluk in Oostenrijk waarbij prins Friso onder een lawine bedolven raakte, is ruim een halfjaar na het incident afgerond. De voorlopige onderzoeksresultaten werden vandaag naar het openbaar ministerie in Innsbruck gestuurd, zo melden Oostenrijkse media zoals Wiener Zeitung en Heute. De 43-jarige prins liep door het ongeluk zware hersenschade op en ligt sindsdien in een coma.

Over de inhoud van het rapport wil justitie niets kwijt. Justitie in Innsbruck moet op basis van het aangeleverde rapport beslissen of vervolgonderzoek nodig is. Naar verwachting duurt dat enkele weken. In het onderzoek werd met name gekeken naar wie de lawine veroorzaakte, prins Friso of zijn medeskiër. Om dat te beoordelen werd een lawinedeskundige ingeschakeld.

Prins Friso werd op 17 februari tijdens een skitocht in Lech bedolven onder een lawine. Daardoor liep hij hersenschade op door zuurstofgebrek en lag hij bijna twee weken in een ziekenhuis in Inssbruck. In maart werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Londen. Er is twijfel of hij ooit uit coma zal komen.

    • Lex Boon