OM eist levenslang voor misbruik en moord Jennefer

Het Openbaar Ministerie eist een levenslange gevangenisstraf tegen Anthony K., de man die vanochtend heeft bekend de 10-jarige Jennefer van Oostende vorig jaar te hebben vermoord. Hij ontkent wel dat hij het slachtoffer eerst misbruikte.

Volgens het OM is moord met voorbedachte rade niet bewezen, maar gekwalificeerde doodslag, oftewel doodslag in combinatie met een ander strafbaar feit, wel zo schrijft de NOS.

De verdenking van misbruik kwam in oktober vorig jaar toen aanvullend onderzoek naar de moord leidde tot toch sporen van misbruik. Antony K. is de inmiddels 27-jarige ex-vriend van de oudere zus van Jennefer.

Het meisje werd in het huis van K. in de Boergoensestraat in Rotterdam gevonden. Ze werd sinds zaterdagmiddag 8 oktober vermist. De politie liet een Amber Alert uitsturen om mensen naar haar uit te laten kijken. Een van de kinderen van K. zou tegen de moeder van Jennefer hebben gezegd dat “papa Jennefer heeft gekilld”. Via een telefoontap kwam dit bij de politie terecht, waarna er een inval in zijn huis werd gedaan.

‘K. wurgde Jennefer na ruzie over bioscoopbezoek’

Volgens K. kregen twee destijds ruzie omdat zij naar de bioscoop wilde en hij dat niet kon of wilde betalen. De ruzie liep uit de hand waarop hij haar heeft gewurgd, luidt zijn verklaring.

Tijdens de rechtszaak werd bekend dat hij in een brief aan zijn opa en oma, die hij vanuit de gevangenis schreef, al had verteld over de ruzie en het feit dat hij zijn handen om haar nek had gelegd en dat ze daarna niet meer ademde.

De verdachte wilde aanvankelijk niets zeggen over de zaak, maar na doorvragen van de rechter heeft hij toch bekend. Over het tijdstip van haar overlijden wilde hij geen uitspraak doen, maar uit de brief aan zijn grootouders valt op te maken dat Jennefer al dood moet zijn geweest toen haar moeder de politie belde over haar vermissing.

    • Annemarie Coevert