Mooie augustusmaand levert de Parade recordaantal bezoekers op

Nog nooit trokken zoveel mensen richting Theaterfestival de Parade als dit jaar. De 22e editie werd vanaf juni in totaal door een recordaantal bezoekers van 267.000 mensen bezocht, meldt de organisatie. Vorig jaar trok het evenement nog 240.000 theaterliefhebbers.

Het Theaterfestival de Parade zoals het dit jaar zijn tenten opsloeg in het Rotterdamse Museumpark. Foto NRC / Vincent Mentzel

Nog nooit trokken zoveel mensen richting als dit jaar. De 22e editie werd vanaf juni in totaal door een recordaantal bezoekers van 267.000 mensen bezocht, meldt de organisatie. Vorig jaar trok het evenement nog 240.000 theaterliefhebbers.

Het festival doet jaarlijks achtereenvolgens Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam aan. In Amsterdam trok het zelfvoorzienend tentendorp op het Martin Luther Kingpark van 9 tot en met 25 augustus 113.000 bezoekers. Het goede weer heeft waarschijnlijk bijgedragen aan het hoge aantal bezoekers. Meereizende artiesten waren dit jaar onder anderen Ellen ten Damme, Ali B en Spinvis.

Bij een afsluitend gala werd de winnaar van de Mus bekendgemaakt. De prijs voor de meest parade-fähige voorstelling ging naar theatermaker Dette Glashouwer voor haar stuk Geld voor beginners. De organisatie noemt het stuk “verfrissend, kwetsbaar en toepasselijk in tijden van crisis”.

    • Jules Seegers