Michaëlla Krajicek had hartproblemen

Tennisster Michaëlla Krajicek kampte de afgelopen maanden met problemen aan haar hart. Dat vertelde de 23-jarige tennisster afgelopen weekend tegen de website tennistv.nl. Komende nacht speelt Krajicek in de eerste ronde van de US Open in New York. In het laatste grandslamtoernooi van het jaar neemt ze het op tegen de Française Pauline Parmentier, de nummer negentig van de wereld.

Veel wilde Krajicek niet zeggen over haar hartproblemen. „Het had iets te doen met stress. Ze hadden nog een paar andere dingen gevonden. Niks levensbedreigends, maar ik kon daardoor niet spelen”, zei Krajicek tegen tennistv.nl, het digitale kanaal van de tennisbond.

Door het fysieke ongemak werd Krajicek, de nummer 83 van de wereld, onrustig. „Het duurde allemaal redelijk lang en vooral langer dan ik verwacht had.” De tennisster is nu weer fit en gezond. „Ik heb een paar weken vol getraind en mijn lichaam kan het gewoon weer aan. Ik heb alleen weinig wedstrijdritme.”

Bij de mannen kwalificeerde Igor Sijsling (25) zich afgelopen weekend voor de US Open. De Amsterdammer was in de laatste kwalificatieronde te sterk voor de Fransman Josselin Ouanna: 6-3 en 6-4. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi treft Sijsling Daniel Gimeno-Traver uit Spanje, nummer 102 van de wereld. Die partij wordt waarschijnlijk morgen gespeeld.

Sijsling, de nummer 77 van de wereld, maakt zijn debuut op de US Open. Mocht hij in de eerste ronde winnen, dan treft hij in de tweede ronde mogelijk de als vierde geplaatste Spanjaard David Ferrer.

Naast Krajicek komt komende nacht ook Robin Haase in actie. De nummer 48 van de wereld speelt in de eerste ronde tegen de Spanjaard Feliciano Lopez, de nummer 31 van de wereld. Arantxa Rus en Kiki Bertens spelen waarschijnlijk morgen.