Memorial voor overleden dichter Adriaan Bontebal

Op 23 september nemen vrienden en collega’s met een literaire bijeenkomst in theater de Regentes in Den Haag afscheid van de in februari van dit jaar overleden Haagse dichter Adriaan Bontebal. Dat laten de organisatoren van deze ’Adriaan Bontebal Memorial’ in een persbericht weten. Volgens de organisatie hebben veel collega’s hun medewerking toegezegd. Auteurs als F. Starik,

Op 23 september nemen vrienden en collega’s met een literaire bijeenkomst in theater de Regentes in Den Haag afscheid van de in februari van dit jaar overleden Haagse dichter Adriaan Bontebal. Dat laten de organisatoren van deze ’Adriaan Bontebal Memorial’ in een persbericht weten.

Volgens de organisatie hebben veel collega’s hun medewerking toegezegd. Auteurs als F. Starik, Ingmar Heytze, Julius Pasgeld en Melle de Boer zullen uit werk van Bontebal voordragen.

Tijdens de bijeenkomst, die op zondagmiddag 23 september om 14:30 begint, wordt ook de postume bundel Tot hier en niet verder - een leven in woorden gepresenteerd. Het betreft een selectie van oud en nieuw werk.

Adriaan Bontebal, pseudoniem voor Aad van Rijn, genoot zijn eerste publieke optreden in 1970 als klassiek gitarist op de radio. In 1988 debuteerde hij als schrijver met Een Goot met Uitzicht en toerde tien jaar later met cabaretier Sjaak Bral door het land met de voorstelling ‘Klappen uit de Haagse School’. In 2005 verscheen Bontebals laatste werk: Katten Vlooien.

Bontebal, die de afgelopen jaren ook geregeld heeft opgetreden tijdens het Haagse cultuurfestival Crossing Border, stierf op 11 februari op 59-jarige leeftijd. Hij was al geruime tijd ziek.

    • Roderick Nieuwenhuis