Krajicek had last van haar hart, maar is nu weer fit

De Nederlandse tennisster speelt vandaag in de eerste ronde van de US Open tegen Pauline Parmentier.

ROTTERDAM. Michaëlla Krajicek had de afgelopen maanden last van hartproblemen. Dat vertelde de 23-jarige Nederlandse tennisster dit weekend, aan de vooravond van de US Open, op tennistv.nl. „Het had iets te maken met stress. Niks levensbedreigends, maar ik kon daardoor niet spelen”, zei de nummer 83 van de wereld. „Ik ben blij dat het achter de rug is.”

Het fysieke ongemak maakte Krajicek onrustig, omdat het „langer duurde dan ze verwacht had”. Krajicek is nu naar eigen zeggen weer helemaal fit en gezond. „Ik heb een paar weken vol getraind en mijn lichaam kan het gewoon weer aan. Ik heb alleen weinig wedstrijdritme.”

Vandaag speelt Krajicek in de eerste ronde van het grandslamtoernooi tegen de Française Pauline Parmentier, de nummer negentig van de wereld. De speelsters stonden in 2010 al een keer eerder tegenover elkaar en toen verloor Krajicek.

Ook Robin Haase speelt vandaag in de eerste ronde van de US Open. Hij treft de Spanjaard Feliciano Lopez. De overige Nederlandse deelnemers in New York komen vanaf morgen in actie. Arantxa Rus speelt tegen Galina Voskoboeva uit Kazachstan, Kiki Bertens tegen de Amerikaanse Christiana McHale en Igor Sijsling neemt het in de eerste ronde op tegen de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver.

Sijsling plaatste zich vrijdag voor het hoofdtoernooi. De 25-jarige Amsterdammer was in de laatste kwalificatieronde te sterk voor de Fransman Josselin Ouanna: 6-3 en 6-4. Als Sijsling de eerste ronde overleeft, stuit hij mogelijk op de als vierde geplaatste David Ferrer. NOVUM