Kies Kort

Mochten de kinderen zich afvragen waar u toch mee bezig bent, als u weer eens partijprogramma’s zit te vergelijken, het zoveelste verkiezingsdebat kijkt, of op de markt met een campagneteam in discussie gaat: de overheid heeft een verkiezingswebsite voor kinderen| geopend. Vormgegeven als een eiland in de zee: kids.kennisnet.nl

216

Net zeven maanden, 216 dagen precies, zit PvdA’er Jeroen de Lange in de Tweede Kamer. Daarmee is hij nu het kortst zittende Kamerlid. Veel meer dagen komen er niet bij, want na de verkiezingen keert de econoom niet terug. Recordhouder blijft de Anti-Revolutionair Willem van Manen, die in 1909 slechts vijf dagen in de Tweede Kamer zat.

Koffietijd (het RTL4-ochtendprogramma) is terug. En vanaf morgen komen de lijsttrekkers op bezoek. Deze week Rutte (morgen), Samsom (woensdag), Slob (donderdag), Van Haersma Buma (vrijdag) en Roemer (zaterdag). Kijken hoor, je weet nooit wat er gebeurt. Vorig jaar februari liep Job Cohen in concurrent KoffieMAX de polonaise (zanger Arie Ribbens was er, het was carnavalstijd, vandaar).

Zitten ze niet bij Koffietijd, dan zitten ze wel bij Q-music. Elke middag tussen twaalf en één een politicus als gast-dj. Vandaag zat Renske Leijten (SP) er, morgen Geert Wilders (PVV), overmorgen Tofik Dibi (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) en Sybrand van Haersma Buma (CDA) sluiten deze week af bij Q.