Insiders pool

Wie maakte op u de meeste indruk tijdens het ‘RTL Premiersdebat’ gisteravond?

Samsom heeft perfect werk afgeleverd. Hij argumenteerde adequaat, draaide niet om politiek gevoelige zaken heen, was redelijk en deelde vooral bij de onderwerpen Europa en zorg een paar rake klappen uit aan Rutte. Oud-politicus met liberale achtergrond

Het RTL-format verleidde Rutte, Wilders en Roemers tot (amateuristisch) ‘kluitjesvoetbal’, maar niet Samsom, die (professioneel) speloverzicht hield en bij vrijwel elk thema als enige onderscheidend scoorde. Dankzij de naïeve fixatie van Rutte en Roemer op elkaar (bedacht als geniale strategie), kon Samsom zijn eigen verhaal genuanceerd neerzetten. Een politiek wetenschapper

Onder druk bleek Roemer stil te vallen en Rutte lukte het niet om als premier boven de partijen te staan. Liberale oud-voorlichter

Samsom had het eerlijke (en vaak moeilijke) verhaal terwijl de anderen te veel beloofden en zichzelf overschreeuwden. Politiek kenner uit confessionele hoek