In beeld

Het Holifeest, maar dan anders

De traditie is bekend. Op het Hindoeïstisch Holifeest dat ieder jaar rond maart wordt gevierd wordt er volop met gekleurd poeder gegooid. Derenko Maxim (25) uit de Duitse stad Dresden was enthousiast over die traditie en organiseerde gisteren daarom zelf een soortgelijk feest: het openluchtfestival Holi. Ingrediënten: elektronische muziek met Indiase invloeden, vijfduizend bezoekers en om klokslag drie uur kilo's van het kleurrijke poeder. Ongetwijfeld een groot feest, maar is het niet een beetje gek om een religieuze traditie te kapen? Volgens Maxim niet. De schoonheid van de traditie is volgens hem dat het laat zien dat alle mensen gelijk zijn. En dat idee stond volgens hem ook centraal bij zijn openluchtfestival. "De kleuren verenigen," aldus Maxim tegen de Duitse krant Bild.
AFP / Robert Michael
AP / Joern Haufe
AFP / Robert Michael
AFP / Robert Michael
AP / Joern Haufe
AP / Joern Haufe
AP / Joern Haufe
AFP / Robert Michael
AFP / Robert Michael
AFP / Robert Michael