Dodental explosie olieraffinaderij Venezuela naar 48

Door de explosie bij een Venezolaanse olieraffinaderij zijn 48 mensen om het leven gekomen. Het vuur is nog altijd niet onder controle. Foto Reuters / Marife Cuauro

Het dodental als gevolg van de explosie bij een Venezolaanse olieraffinaderij afgelopen zaterdag is gestegen tot 48. Dat heeft de gouverneur van de Venezolaanse deelstaat Falcon vandaag gezegd. De explosie leidde tot een brand die nog steeds niet onder controle is, meldt persbureau AP.

Eerder werd al bevestigd dat 39 mensen het leven hadden gelaten. Gisteren zeiden ziekenhuismedewerkers dat ook een lid van de Nationale Garde en een militair zijn omgekomen. De twee zouden ernstig hoofdletsel hebben gehad, evenals brandwonden over hun hele lichaam.

Bij de explosie zijn ten minste tachtig mensen gewond geraakt.

Amateurbeelden van de schade na de explosie. Het vuur is nog steeds niet onder controle.
http://www.youtube.com/watch?v=dNeGFRmF8rs

    • Lex Boon