Video: straten in Overijssel blank

Ondergelopen tunnels en volgelopen straten. Stortbuien hebben vanmiddag in de regio Twente voor veel wateroverlast gezorgd. Werk aan de winkel voor de brandweer.

Op verschillende plaatsen in de hele regio kon de riolering de grote hoeveelheid water niet aan. Ook het kunstgrasveld van Heracles Almelo kreeg het zwaar te verduren. De wedstrijd tegen Feyenoord dreigde in het water te vallen, maar scheidsrechter Pieter Vink keurde het veld toch goed.

De brandweer probeerde waar mogelijk te helpen met het vrijmaken van putten. Het wegpompen van water had volgens de woordvoerder weinig zin, omdat er geen plaatsen waren om het water heen te pompen.

Eerder vandaag kregen ook diverse andere plaatsen van het land te maken met wolkbreuken. In het Overijssels Zwartsluis konden korte tijd bewoners met een bootje door de straat varen. Bij enkele mensen liep het water woningen binnen.

    • Marije Willems