Dit is een artikel uit het NRC-archief

Kranten

Vandaag waren de lijsttrekkers even hoofdredacteur van De Telegraaf

In grote chocoladeletters: ‘Handen af van onze agenten’, ‘Lage lasten, meer groei’. De zes lijsttrekkers van de grootste partijen maakten vandaag traditioneel hun eigen voorpagina van de ‘krant van wakker Nederland’.

Screenshot nos.nl

In grote chocoladeletters: ‘Handen af van onze agenten’, ‘Lage lasten, meer groei’. De zes lijsttrekkers van de grootste partijen maakten vandaag traditioneel hun eigen versie van de ‘krant van wakker Nederland’. Op de redactie van De Telegraaf stelden zij elk hun eigen voorpagina samen.

Emile Roemer van de SP, Sybrand van Haersma Buma van het CDA, Alexander Pechtold van D66, Diederik Samsom van het PvdA, Mark Rutte van de VVD en Geert Wilders van de PVV maakten elk twee pagina’s. Ze hadden daarvoor hun eigen campagneteams meegenomen.

De pagina’s worden morgen in de krant afgedrukt. Van de totstandkoming van de pagina’s werd door De Telegraaf live verslag gedaan.

De voorpagina van Roemer:

De keuze van Wilders:

Pechtold prijst zijn krant alvast aan op Twitter:

Twitter avatar APechtold Alexander Pechtold Morgen in #D66 #Telegraaf verkiezingskrant o.a. Dominee Gremdaat, @Doutzen, @petra_stienen en een Stan H. Journaal uit #Leiden

Op de foto

Deze shirtjes gingen uiteindelijk alleen om de schouders van de zes campagneteams, die meehielpen met het maken van de pagina's. De lijsttrekkers bleven strak in het pak.

Screenshot nos.nlScreenshot nos.nl