Tientallen lijken gevonden bij Damascus

A handout picture released by the Syrian opposition's Local Coordination Committees of Syria (LCC Syria) on August 26, 2012 shows bodies lying in a mass grave during the funeral of Syrians who activists said were killed by regime forces in Daraya near Damascus. Several hundred bodies have been found in Daraya after a ferocious assault by the Syrian army, the Syrian Observatory for Human Rights said, as activists accused government forces of another gruesome "massacre." AFP PHOTO/HO/LCC SYRIA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / LCC SYRIA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - AFP IS USING PICTURES FROM ALTERNATIVE SOURCES AS IT WAS NOT AUTHORISED TO COVER THIS EVENT, THEREFORE IT IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION WHICH CANNOT BE INDEPENDENTLY VERIFIED == Een foto van een massagraf in Daraya, vrijgegeven door de Lokale Coördinatiecomités van Syrië (LCC). Foto AFP

In een dorpje in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus zijn vandaag de lijken van 32 burgers gevonden. Dat hebben activisten gezegd. Met de vondst in Daraya zou het dodental in Syrië deze week de 320 zijn gepasseerd, meldt persbureau AP.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten werden de lichamen op straat gevonden. Sommige mensen kwamen door geweervuur om, anderen waren standrechtelijk geëxecuteerd. Onder de slachtoffers waren drie vrouwen en twee kinderen, aldus het Observatorium.

De troepen van president Bashar al-Assad voeren in Daraya represailles uit na meerdere guerrilla-aanvallen van rebellen tegen de regeringstroepen. Volgens de Lokale Coördinatiecomités van Syrië (LCC) zouden hier in de afgelopen week zeker 633 mensen bij zijn omgekomen, zo meldt persbureau Reuters.

De berichten zijn volgens persbureau Reuters niet onafhankelijk te verifiëren door de restricties die buitenlandse media krijgen opgelegd in Syrië. Daardoor doen verschillende cijfers van het dodental de ronde.

    • Marije Willems