Jordanië wil hulp bij opvang 160.000 gevluchte Syriërs

Een Syrisch jongetje dat naar Jordanië gevlucht is (met een sjaal van de vlag van de oppositie op zijn hoofd) gisteren in de hoofdstad Amman, waar het moslimfeest Eid al-Fitr gevierd werd. Foto Reuters / Muhammad Hamed

Jordanië heeft de internationale gemeenschap om hulp gevraagd bij de opvang van de 160.000 Syriërs die naar het land zijn gevlucht. Volgens de Jordaanse minister van informatie Sameeh Maaytah steken inmiddels meer dan tweeduizend Syriërs dagelijks de Jordaanse grens over.

Maaytah zegt:

“Het aantal vluchtelingen neemt toe en onze beperkte middelen raken op. De internationale gemeenschap moet de Syrische vluchtelingen een helpende hand bieden.”

De Verenigde Naties vroegen de internationale gemeenschap eerder dit jaar om 190 miljoen dollar om landen waar Syriërs heen vluchten te helpen. Tot dusver is minder dan de helft van dat geld ingezameld.

    • Peter Zantingh