Dit is een artikel uit het NRC-archief

Weer

Formele nominatie Romney dag uitgesteld: er is storm op komst

Tampa, Florida, gisteren. Omdat de tropische storm Isaac eraan komt, kan de Republikeinse conventie morgen nog niet beginnen.
Tampa, Florida, gisteren. Omdat de tropische storm Isaac eraan komt, kan de Republikeinse conventie morgen nog niet beginnen. Foto AFP / Brendan Smialowski

De Republikeinse conventie die morgen zou beginnen in Florida, wordt een dag uitgesteld omdat de tropische storm Isaac eraan komt. Dat werd vannacht (onze tijd) aangekondigd. Toen waren verschillende afgevaardigden en conventiegangers al in Tampa, waar het congres wordt gehouden, aangekomen.

Harde winden en mogelijke overstromingen dwingen de organisatoren er nu toe alles wat voor vier dagen gepland was, in drie dagen te proppen. Het congres is, net als dat van Obama en de Democraten in Charlotte (North Carolina) volgende maand, vooral een feestelijke gebeurtenis waar duizenden partijaanhangers uit het hele land samenkomen voor politieke toespraken en feest.

De bedoeling was dat Mitt Romney morgen formeel genomineerd zouden worden als presidentskandidaat. Maar de veiligheid gaat voor, dus dat kan nog wel even wachten, vindt de man die het op 6 november tegen Obama gaat opnemen zelf ook:

Twitter avatar MittRomney Mitt Romney The safety of those in Isaac’s path is of the utmost importance. I applaud those in Tampa making appropriate schedule changes. #GOP2012

De Republikeinen hopen vandaag een begin te maken met een nieuwe planning.