Buma bij Buitenhof nu terug te kijken: ‘Woorden Rutte getuigen van grote leegte’

Buma bij Buitenhof. Screenshot VPRO/VARA/AVRO
Buma bij Buitenhof. Screenshot VPRO/VARA/AVRO Buma bij Buitenhof. Screenshot VPRO/VARA/AVRO

Bij Buitenhof zat vandaag Sybrand van Haersma Buma aan tafel. De CDA-lijsttrekker richtte zijn pijlen op de voormalige coalitiegenoot: de VVD. “Wat Rutte heeft gezegd, getuigt van grote leegte”. Kijk hier de uitzending terug.

Buma refereerde aan de woorden die Rutte gisteren sprak op het congres van zijn partij in Rotterdam, waar de campagne officieel van start ging. “Gaan we met socialistisch beleid Griekenland achterna of gaan we financieel orde op zaken stellen?”, zei Rutte. Buma daarover:

“Rutte riep: de socialisten zijn van alles de schuld. De socialisten zullen zeggen: de liberalen zijn van alles de schuld. Daar komt geen oplossing vandaan.”

“Wat Rutte heeft gezegd, getuigt van een grote leegte op het gebied van wat de oorsprong is van de problemen waar we voor staan.”

Buma in het nauw tegenover deskundigenpanel

Buma werd daarnaast stevig ondervraagd door econoom Barbara Baarsma en jurist Thierry Baudet over moraliteit, Nederland en Europa, en de economie. Vooral Baarsma wist het Buma moeilijk te maken, onder meer op het punt van de hypotheekrenteaftrek en het beleid van het CDA daaromtrent.

De hele uitzending:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

    • Peter Zantingh