Wisselvallig

Het op veel plaatsen buiige en winderige weer wordt veroorzaakt door een actief lagedrukgebied. Dat koerst dit weekeinde van het noorden van Engeland naar Scandinavië.

Vanavond en vannacht blijven in het noorden en westen van ons land stevige buien vallen, waarvan sommige met onweer. In het oosten en zuiden is de frequentie veelal lager. Het blijft waaien, met in de kustregio’s soms zware windstoten. De temperatuur daalt naar zo’n 14 graden.

Morgen overdag neemt de wind in het zuiden wat af, ook aan zee. In het noorden blijft het forser waaien, met aan de Waddenkust af en toe kracht 7. Verder trekken diverse buiengebieden over, hier en daar met onweer en veel regen. Per regio komen daarbij opnieuw flinke verschillen voor, doordat de buien de neiging hebben zich in lijnvorm te rangschikken. De maxima komen lager uit dan vandaag, het wordt niet warmer dan 16 tot 19 graden.

Boven Frankrijk ontwikkelt zich morgen een hogedrukgebied dat begin volgende week plaats neemt boven Midden-Europa. Een uitloper ervan krijgt ook bij ons snel meer invloed. Later morgenmiddag en -avond klaart het vanuit het westen plaatsen breed op. Maandag en dinsdag wisselen zon en bewolking elkaar af en blijft het op de meeste plaatsen droog. Woensdag arriveren weer meer buien.