Van Persie debuteert op Old Trafford met prachtige treffer en 3-2 winst

Van Persie troeft mandekker Hangeland af door een halfhoge voorzet vanaf links direct op de pantoffel te nemen: 1-1. Foto AFP / Andrew Yates

Robin van Persie maakte bij zijn thuisdebuut vanmiddag op Old Trafford direct de miljoenen waard die Manchester United vorige week voor hem betaalde. Met een fraaie goal opende hij zijn ‘rekening’ bij de Red Devils die het Fulham van coach Martin Jol moeizaam met 3-2 versloegen.

De kersverse Manchester United-spits draaide de bal met een bekeken boogje over Fulham-doelman Mark Schwarzer en zorgde daarmee voor de gelijkmaker. De treffer was niet alleen voor Van Persie, die wayne Rooney naar de bank verwees, belangrijk maar ook voor United dat de eerste wedstrijd van het seizoen verloor bij Everton (1-0):

Damien Duff had Fulham op aangeven van voormalig Twente-speler Bryan Ruiz vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet. Van Persie en vervolgens Shinji Kagawa en Rafael bogen de stand nog voor rust om in 3-1. In de tweede helft, die moeizaam verliep voor de vicekampioen, zorgde miscommunicatie tussen doelman David De Gea en Nemanja Vidic voor een spannend laatste halfuur. De Londenaren wisten het net echter niet meer te vinden.

Manager Sir Alex Ferguson had, anders dan hij van tevoren van plan zei te zijn, Alexander Büttner geen plekje op de bank gegund. De linksback moest op de tribune plaatsnemen.

Ook fraaie goal oud-Feyenoorder El Ahmadi

Aston Villa, de club met Ron Vlaar en Karim el Ahmadi vanmiddag beiden in de basis, zag Steven Pienaar, Marouane Fellaini en Nikica Jelavic Everton voor rust op 0-3 zetten. Oud-Feyenoorder El Ahmadi nam nog wel de eretreffer voor zijn rekening:

Tottenham Hotspur, met Rafael van der Vaart en Jan Vertonghen in de basis, wist zich thuis niet te ontdoen van West Bromwich Albion. Benoit Assou-Ekotto zette de ploeg van de oud-Ajacieden een kwartier voor tijd op voorsprong, maar in blessuretijd tekende James Morrison voor de verrassende gelijkmaker. De Spurs verloren vorige week ook al punten door bij Newcastle United te verliezen.

    • Jules Seegers